műanyag ablak nappaliban

A könnyen tisztítható műanyag ablak

A fából vagy az alumíniumból készült nyílászárók nagyobb mértékben igénylik a tisztítást, karbantartást, mint a műanyag ablak. Viszont ez nem jelenti azt, hogy az utóbbi magától mindig ragyogó állapotban fog tündökölni.

A műanyag ablaknak a takarítása valóban egyszerűbb és ritkábban szükséges, mint a többi típusú nyílászáró esetében, de ettől még tenni kell azért, hogy mindig megőrizze újszerű állapotát. A karbantartás az esetében nagyon ritka eset, mivel nem kell időnként újrafesteni vagy csiszolni. Olyannyira könnyedén történik a takarítása, hogy egy tisztítószerrel befújt nedves rongyon kívül nincs szükség egyéb eszközre. Viszont, ha lehetséges érdemes fehér törlőkendőt használni erre a célra, hiszen a színes rongy esetében előfordulhat, hogy enged a színéből és ez pedig nem kívánt nyomokat fog hagyni a műanyag ablak keretén.

Ezenkívül viszont előfordulhatnak nem mindennapi esetek is a tisztítás kapcsán. Ilyen például az is, amikor festék csepp kerül a műanyag ablakra. Ilyenkor tilos éles eszközzel, késsel megpróbálni ezt lekaparni a keletkezendő karcok miatt. De még a dörzsi szivacs sem ajánlatos az ablak felületére, hiszen apróbb karcolások így is keletkezhetnek. Ha azonban a karcolás vagy egyéb sérülés mégis megtörtént valami miatt, akkor érdemes szakember segítségét kérni ennek a helyrehozására.

Ezek viszont szerencsére ritka esetek és mindenkit megnyugtatunk azzal, hogy a műanyag ablak a tisztítás szempontjából is egy kiváló választás.