játszótér kiegészítők

Játszótéri élmény kicsiknek és nagyoknak

A játszótereken eltöltött idő nem csak a gyerekek számára fontos, hogy élményekkel teli legyen, hanem a szülőknek is. Ez mind a két tábor számára a kikapcsolódás és a feltöltődés helye, ahol szocializálódhatnak.

Számos szülő számolt már be arról, hogy a kezdeti időszakban, amíg a gyermekük kicsi volt nem igazán volt idejük arra, hogy közösségi életet éljenek. Sokuk ezt hiányként éli meg, míg vannak olyanok is, akik teljesen jól elvannak kizárólag a gyermekükkel.

A két, három éves korú gyerekek mellett azonban a szülőknek már igencsak kell a felnőtt társaság, ezért járnak ki ők is a játszóterekre, ahol azért kerülnek elhelyezésre a különféle játszótéri kiegészítők, hogy ők is helyet tudjanak foglalni. A játszótér kiegészítők alatt elsősorban olyan elemeket értünk, mint amilyen a pad, az asztal, a különféle árnyékolók.

A játszótér kiegészítők lényege tehát, hogy a játékokon túl legyen parkosítás és elkerítés is a tér azon részén, ahol a játszótér telepítésre került. A játszótér kiegészítő listának része a kerítés is, a kuka is, a különféle dekorációs erővel bíró elemek is. A célja ezeknek, hogy a gyerekek játékát biztonságosabbá tegyék és hogy a szülők időtöltését is kellemesebbé varázsolják.

A játszótér kiegészítők között helyet kapnak még olyan elemek is, melyeknek nincsen létfontosságú szerepe az eszközök használatában, de fokozzák a gyermekek élményét: ilyenek mondjuk a játékokra szerelhető kormányok, dekorációs elemek. Segítenek abban, hogy a gyerek belelásson új dolgokat is a játékba, használni tudja a fantáziáját.