Le fog nyűgözni, ami benne van: Fedezd fel a Blackbox rejtélyes fejtörőit

A leleményes logikai játék, a Blackbox nem csak az agyadat teszi próbára. A logikai játékokban rejlő határokat feszegeti – és azt is ahogyan játszod őket.

Alig kell valamire koppintanod, vagy legyintened, nincsenek karakterek akikkel manőverezz. Csupán pár formával kell interakcióba lépned a képernyőn.

A csavar, hogy a fejtörők megoldásához magával az iPhone-oddal is ügyködnöd kell: forgatnod vagy lefektetned azt, bele kell kiabálnod a hangszóróiba, vagy éppen a képernyő fényerején kell állítanod.

Egyes megoldásokat könnyen ki lehet következtetni a játék által adott rejtélyes nyomokból. Más megoldásokra pedig kísérletezéssel jössz rá (mint például arra, hogy óránként egyszer meg kell nyitnod az alkalmazást) – és ez a nagy ráeszméléseket még izgalmasabbá teszi.
[Képleírás: Ezen a Blackbox egyik fejtörőjéről készült képernyőfotón egy vékony fehér parabolát láthatunk fekete háttéren, és a vonalon van egy apró világító kör. Vajon a megoldásnak köze lehet valamihez, ami egy íven emelkedik és süllyed minden nap?]

Habár egyes fejtörők igen zavarosak lehetnek, a Blackbox okos tervezése segít meggátolni a teljes elakadást. Bármilyen sorrendben megoldhatod a feladatokat, és ha elakadsz az egyikben, átmehetsz egy másikra. A lépcsőzetes rendszer akkor ad segítséget, amikor szükséged van rá – és mindegyik nyom a játékhoz illően elmés és humoros.

A Blackbox jól támogatja az iPhone VoiceOver kisegítő lehetőségét. Kapcsold be, és verbális/hallható nyomokat kapsz a vizuálisak helyett – ez önmagában is egy szórakoztató élmény. Akárhogy is állsz neki ennek az egyedülálló játéknak, el fog kápráztatni.