cipősszekrény

Megfelelő cipősszekrény az előszobádba

Az előszobát szokás viccesen úgy emlegetni, mint a lakások “mostoha gyerekét”, ez azért van, mert sajnos az esetek túlnyomó többségében nem szokták ezeket a helyiségeket olyan nagy gonddal berendezni, mint ahogy a többit. Különösen a panel lakások esetében látható az, hogy az általános elhanyagoltságon túl még szűkek és sötétek is az előszobák, ami csak ront az amúgy is hátrányos megkülönböztetésükön.

 

Ami minden előszobába kelleni fog, az egy cipősszekrény, egy pad, illetve egy fogas. Az viszont az előszoba méretétől és elrendezésétől függ, hogy milyen típus kell majd ezekből. Mivel a legegyértelműbb előszobai elem a cipősszekrény, ezért arra érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni a bútorkereséskor. Ma már millió lehetőség van ebből is. Vannak egyszerűbb nyitott cipőtárolók, de a szekrény jobb megoldás a rendezettség szempontjából, pláne, ha az előszobánk kicsi. Több olyan cipősszekrény van ma már, melyek kifejezetten keskenyek és mobilisak, a cipők gyakorlatilag élére vannak állítva bennük.

 

Nagyobb terület esetén lehetőség van arra, hogy szekrénybe rejthető kabátfogasokat is helyezzünk az előszobába, stílusosabb puffokat és székeket helyezhetünk el a cipők felhúzása céljából. A cipősszekrények egyébiránt alkalmasak arra is, hogy dekoratívabbá, otthonosabbá, ízlésesebbé tegyék az előszobákat, mert dísznövények, lámpa, dekorációs elemek helyezhetőek majd a tetejére.

 

Az előszoba fontos eleme lenne a tükör is a cipősszekrényen kívül, mely fontos lenne különösen ebben a helyiségben, hogy legyen egy utolsó lehetőségünk arra, hogy megnézzük magunkat, az öltözékünket azelőtt, hogy elhagynánk a lakást.