nemzetközi szállítmányozás konténerek

Miért fontos a biztosítás a nemzetközi szállítmányozás területén?

A nemzetközi szállítmányozásban érintett valamennyi fél végső célja a biztonságos és időben történő rakományszállítás. Nem számít, hogy a küldemény végső rendeltetési helye Európa-szerte vagy a világ másik felén van. A legjobb tervezési erőfeszítések ellenére előre nem látható események adódhatnak a nemzetközi szállítmányozás során.

Az olyan események, mint egy út menti ütközés, rakománylopás a raktárban, vagy akár egy természeti esemény, biztosítási kárigény benyújtásához vezethetnek. Éppen ezért, ha szeretne védekezni a rakomány elvesztése vagy a küldemény sérülése ellen, érdemes biztosításba fektetni.

Egy potenciálisan költséges rakományvesztés vagy -károsodás esetén a fuvarbiztosítás nyújthat védőhálót. A Nemzeti Rakománybiztonsági Tanács szerint a megrongálódott rakomány miatti globális pénzügyi veszteség meghaladja az 50 milliárd dollárt. Nyilvánvaló, hogy ez a probléma jelentősen befolyásolhatja a nemzetközi szállítmányozásban szereplő vállalkozások sorát. A legtöbb esetben a fuvarozói felelősség csak 2,00 dollárt fedez az elveszett rakományból fontonként. Ez azt jelenti, hogy ha incidens történik, 1000 font rakományból mindössze 2000 dollár értékű rakomány nyerhető vissza.

Bár az előre nem látható események ritkán fordulnak elő, megnyugtató az a tudat, hogy több kártérítést kap, mint amennyiért a fuvarozó jogilag felelős. A teljes értékű rakománybiztosítás nem igényel önrészt az ügyfelek részéről.

A teljes értékű biztosítás jellemzően néhány szállítmányhoz szükséges. A feladók profitálhatnak ebből, ha nagy értékűek vagy törékenyek a nemzetközi szállítmányozás tárgyai. A kárigénylési folyamatot egy fuvarozási közvetítő irányíthatja Ön helyett, hogy időt és erőforrásokat takarítson meg.

Ha pedig a biztosítás nem jelentene problémát és szeretne egy megbízható nemzetközi szállítmányozás partnert találni, akkor a hazai Mag-Log az a vállalkozás, amit tudnánk erre ajánlani.