mennyezeti karnis, ruha

Megfelelően van az otthonában rögzítve a mennyezeti karnis?

Az egyik legjobb barátom hozott el új házába a hét elején. Szobáról szobára végigvezetett, megmutatva mindent, amit tettek és amit terveztek még megtenni. Amikor a lányai szobájába ért, megállt: „Nézd a függönyöket – rosszul csináltunk valamit?”

Bizony felfüggesztették őket, hogy pontosan lefedjék az ablakot, de a mennyezeti karnis nem volt megfelelően rögzítve, ezért az egész mégis furán nézett ki. Ez egy elég gyakori hiba, és nem teljesen a tapasztalatlanok hibája. A legtöbb boltban rövidebb függöny található, és ha a mennyezeti karnis nem a megfelelő helyre kerül, akkor a függöny nem lóg le az ablakok alá és így picit rövidnek tűnik.

Amikor mennyezeti karnist vásárol, ügyeljen arra, hogy olyan hosszúságot válasszon, amely elég hosszú ahhoz, hogy mindkét oldalon túlnyúljon az ablakon. Ha van hely, szeretem, ha a függöny belseje csak az ablakburkolatot takarja.

Amennyiben a mennyezeti karnis megfelelően kerül a helyére az ablak fölé, így nem fog túlnyúlni annyira az ablakon, hogy zavaró legyen és ne stimmeljen a design, illetve a függöny se lesz túl rövid, ha alapból egy megfelelő méret lett kiválasztva. Bár többféle karnissal lehet próbálkozni, véleményem szerint a mennyezeti karnisok a legjobbak, hiszen könnyedén lehet rögzíteni és kiválóan is mutatnak az otthon bármely szobájában.

Talán ezen belül az anyagot érdemes megfontolni, hiszen a fém az nyilván strapabíróbb is, de némely ház vagy lakás esetében a fa jobban fog mutatni az otthon stílusa miatt. A műanyag pedig barátibb lehet árban, ha ez fontos szempontnak minősül.