árnyékolás spanyol háznál

Az árnyékolás kérdése

Otthonunkban meghatározóak lesznek a hangulatra nézve a fényviszonyok is. Egy vakító otthon épp olyan kellemetlen lehet, mint egy sötét hangulatú otthon. Meg kell találni a kellő egyensúlyt a megfelelő árnyékolás biztosításával ahhoz, hogy ne vessük el egyik irányba sem a sulykot.

Ma már nem kell a csak a sötétítésre korlátozni az árnyékolás kérdését. Nem az a helyzet, hogy teljesen, vagy félig lehúzok egy redőnyt, és funkció betöltve, pont. Vagy ugyanezzel a lendülettel behúzok egy sötétítő függönyt, és kész. Napjaink árnyékolásának részét képezik a részleges fényátszűrődést engedő árnyékolók is. Így például a sávrolók, reluxák és egyéb megoldások. Ezen árnyékolók esetében a fényátengedő képesség mellett szempont a részlegesebb hőáteresztő képességük is.

Ezáltal pedig a belső terek szigetelésében, hűsítésében is szerepet játszanak. Megfelelő textil választásával a részleges árnyékolás kérdése is adott, szemben a teljes sötétítéssel. Ami a döntő lesz ebben a kérdésben, vagyis a fényáteresztő képesség kérdésében, az a textil szövetsűrűsége lesz. Egy sötétítővel ténylegesen kizárjuk a kíváncsi tekinteteket is, de a panorámától és minden más fénytől is elzárjuk magunkat.

Van, amikor ez cél, de van, amikor nem lenne mindegyik cél, és ehhez megfelelő eszközre van szükségünk, hogy igényeink szerint legyenek betöltve ezek az elképzelések. A különböző redőny szerkezetekkel, vagy zsaluziákkal kapcsolatban a daidalos.hu oldala lehet Önnek a mérvadó. Tekintse meg a kínálatot, és döntsön okosan!