Műfű edzőteremben

Műfű az edzőterem kellős közepén

A mai modern lakberendezésben egészen különleges megoldások vannak – de nem csak a lakóházak, a szép hotelek és a plázák, éttermek belső terei kívánnak ma már szakértő kezeket a kialakításban, hanem az olyan létesítmények is, mint amilyenek az irodaépületek, az edzőtermek.

Utóbbiról szeretnék beszélni, ugyanis ma már amikor edzőtermet választunk azt is figyelembe vesszük, hogy mennyire modern az adott tér, mennyire tartalmazza azokat a kicsit luxus elemeket, amiket a 21. században már elvárnak a mozogni vágyók. Nemrégen, a COVID alatt esett át nagyobb átalakításon a 4% fitnessterem, mely többek között a kibővítését és a modernizálását is jelentette. Az alagsorban elhelyezkedő terem több kisebb szegmenst is kapott, kis műfűvel ellátott placcokkal, ahol a talaj gyakorlatokat lehet végezni. Ezeket természetesen edzőtermi gépekkel ellátott folyosók veszik körbe.

A műfű aljzat mellett a falakra is kerültek műnövény borítások, ezek mellett pedig a terem hangulata leginkább indusztriálisnak mondható, neon sárga és beton, illetve fém keverékei teszik egységessé az edzőterem képét. De mi késztet valakit arra, hogy műfüvet tegyen egy edzőterembe?

Egy olyan környezetben, mint amilyenek az edzőtermek nem annyira könnyű desing-os belső teret létrehozni: a fémszagú eszközök és az izzadságszagú emberek között a legtöbben biztosra mennek és egyszerű járólapot, könnyen tisztítható elemeket választanak, minimalizmusra törekszenek. Egy valamirevaló lakberendező azonban ki tudja hozni a maximumot egy ilyen helyiségből is és a természetellenes alamaket is természetközelivé tudja varázsolni egy kis trükközéssel. Így jön képbe a műfű, ami műanyagból készül és tartósabb mint gondolnánk. Extrém gyakorlatok sem kezdik ki annyira a felületét, hogy kikopna vagy tönkremenne. Emellett pedig annak ellenére, hogy már a nevében is szerepel a mű kifejezés, a műfű és a műmoha is képes természetközeli hangulatot varázsolni a belső terekbe, így különösen egy fémes környezetben, egy alagsorban jól ellensúlyozza az acélos hangulatot és puhaságot visz az enteriőrbe.