napvitorla

Eljött a teraszozás ideje, nade hol van a napvitorla?

Emlékszem, ahogy a covid első hulláma után nyáron kicsit fellélegezhetett az ország, mindenhol hirdették a kávézók és éttermek terasznyitását. A szabadban lehetett ugyanis először csak közösségbe menni, amit, akinek csak volt rá mersze, azonnal meg is lépte.

Viszont a kezdeti fellélegzés örömét néhány teraszon eléggé el tudta venni a tűző nap erős UV sugárzása. Ott ültünk a megnyitott helyek teraszain, és már másodízben éltem át ugyanazt a csalódást: miért nem lehetett beszerezni néhány napvitorlát? Ennyin múlt a boldogságunk abban az órában, mégis erre emlékszem sajnos az egyik legélénkebben. Minden porcikánk vágyott a szabadság teljes fokának átélésére és kiélvezésére, de ez csak részben sikerült a napvitorlák hiányában. Majd, amikor már tudatosan olyan helyet választottunk, ahol az árnyékolás kérdése megoldott, szinte nem hittem a szememnek, hogy néhány napvitorla tényleg mennyit képes dobni a hangulaton.

Nem éltük át az izzadás kényelmetlenségét, nem olvadt el néhány másodpercen belül a fagylaltkelyhünk, és nem kellett kalapot húzni a fejünkre kényszerből. Ennyit számított néhány jól felszerelt napvitorla! Ezután eldöntöttem, ha megnyitom a tervezett teraszos kávézómat, én biztosan ügyelni fogok a napvitorla beszerzésére. Meg is találtam már a napvitorlaland.hu oldalát, és hát nem véletlen a kémia, az oldal külön szempontként tünteti fel, milyen fontos az éttermek és kávézók esetében is gondot fordítani a gyártmány beszerzésére.